Nieuws

  • ‘Voor ik vergeet’ is een groepstentoonstelling in Pulchri (Den Haag, Lange Voorhout) over Alzheimer. Ik ben een van de deelnemers. Deze tentoonstelling loopt van 12 maart t/m 3 april 2016 en wordt georganiseerd door de Alzheimerstichting. Met 3 werken laat ik het verloop van dit ontluisterende ziekteproces zien, waarbij je persoonlijkheid langzaam maar zeker wordt uitgewist…..

 

fase 1. Aanvankelijk heeft zij nog redelijk grip op haar herinneringen (weergegeven als bloemetjes), maar de controle wordt al moeilijker. Zij beseft wat er aan de hand is…..
Fase 2. De controle is aan het verdwijnen. Ze heeft haar herinneringen nog wel, maar die zijn meestal buiten bereik. Haar hoofd wordt leger. Van haar persoonlijkheid resten slechts flarden.
Fase 3. Het is niet meer mogelijk om in contact te zijn met haar herinnering. Door haar persoonlijkheid lopen diepe kloven. Zij is nog maar een schim van wie ze ooit was, een lege huls….
  • Op 24 en 25 oktober 2015 organiseer ik weer mijn jaarlijkse ‘Open Atelier’, met veel nieuw werk. Dit jaar onder het motto: Zet de bloemetjes maar buiten! Trompetstraat 43, Delft, van 14.00 tot 17.30 uur.

Vensterbank, 100 X 120, acryl op linnen

 

  • 31 januari t/m 15 maart 2015 exposeer ik in galerie Wijnstraat, Wijnstraat 178 in Dordrecht. Samen met Cor van Gulik en Henk Bouwer. Ik laat behalve nieuw werk ook twee grote schilderijen uit 1987 en 1988 zien, ben blij dit nog eens te mogen tonen. De galerie is vrijdag t/m zondag open van 13.00 tot 18.00 uur. De expo is nu afgelopen, maar er is daar wel werk in stock te zien! www.galeriewijnstraat.nl en hun telefoon is 078 – 613 80 43 of 06 – 43 59 93 57

 

  • In september deed ik mee aan de Kunstroute ‘Grensloos kunst verkennen’ in het Reestdal, een schitterend klein riviertje op de grens van Drente en Overijssel. Centrum van alles is IJhorst (nabij Staphorst). Mijn werk hing (met 7 schilderijen) in het notariskantoor Dorpsstraat 74 in De Wijk. De meeste van de ca. 40 deelnemers exposeerden met beelden of installaties, op de ongeveer 8 km. lange wandel/fietsroute door de dorpen IJhorst en De Wijk. Het werk is verrassend, de natuur prachtig, en de locaties, die veelal op privĂ©-terrein zijn, gaven iets extra’s. Volgend jaar wordt deze route weer georganiseerd!

 

  • Museum Het prinsenhof inspireert… Delftse meesters van nu. Hanny Reneman. Helaas is deze expo weer afgelopen, maar het filmpje met interview (duurt ca. 8 minuten) staat op de site van het museum, en geeft een goed beeld van mijn motivatie en drijfveren.